Manna en Hotel Blue: ‘Nieuwe plannen, mooie ideeën, er samen een succes van maken’
Focus op 2020
‘Nieuwe plannen, mooie ideeën, er samen een succes van maken’
De laatste weken van het jaar schuiven langzaam voorbij, nog even en 2020 is begonnen. Een nieuw jaar, nieuwe kansen en vooral leren van de ervaringen die je in 2019 opdeed. Daar zijn Sander en Aïda Hendrix altijd mee bezig. Over mooie ervaringen en nieuwe ideeën.
Ook voor de mensen van MANNA en Hotel Blue betekent de afsluiting van het jaar topdrukte. “Maar alles staat op de rit. De reserveringen voor de periode rond kerst lopen hard, we gaan er weer een geweldig feest van maken. Op zondag 29 december sluiten we 2019 af met een ‘Little Sylvester Party’. Er zijn olieballen en bitterballen, de champagne bruist, de cocktailshaker tinkelt en iedereen is happy & relaxt. Geen entree, iedereen is welkom tussen 16.00 en 21.00 uur. Op naar 2020! Nieuwe plannen, mooie ideeën en het allerbelangrijkste: er samen een nog groter succes van maken!”
Nadruk MANNA nog meer op vis
Het afgelopen jaar zijn de concepten van MANNA en Hotel Blue verder gefinetuned. Het cruciale woord is aandacht, aandacht en aandacht. Voor de gasten, voor het in stand houden en verstevigen van de kwaliteit die we bieden, voor de hotels en restaurants, voor elk detail, ook in de keukens. Vis is in onze restaurants heel belangrijk, er zijn weinig bedrijven die daar hun zwaartepunt leggen. We hebben bij MANNA dagelijks zeker 25 verschillende soorten vis en schelpdieren in huis. We zijn elke dag afhankelijk van de aanvoer en bovendien is vis een delicaat en bederfelijk product, maar als je het goed bereidt oh zo lekker en dat kan onze keuken als geen ander. Daar gaan we nog meer werk van maken. Zo gaan we komend jaar experimenteren met ‘All you can catch’. Onze koks bereiden voor onze gasten aan de seafoodbar allerlei soorten gebakken of gegrilde vis voor een vaste prijs. ‘The chefs choise, all you can eat!’.
Juliette
Dan is er nog restaurant Juliette’s Cosina. Dat heeft ongedwongen dineren opnieuw op de kaart gezet. Gasten kunnen aanschuiven aan een lange tafel of aan het kookeiland bij de chef. Op het menu heel gevarieerde gerechten en gerechtjes. Heerlijk, vers, niet te ingewikkeld. Van verse oesters en kreeft tot carpaccio en salade caprese. De ideale plek voor een etentje met z’n allen, een hapje tussendoor of even iets lekkers voor of na een voorstelling.
Hotelgasten schuiven elke ochtend voor hun ontbijt aan bij Juliette. Daar staat een uitgebreid buffet op hen te wachten en staat een kok klaar om aan alle wensen te voldoen. “Dat concept gaan we uitbreiden, ons ontbijt is natuurlijk ook beschikbaar voor gasten die niet bij ons overnachten. Gewoon met een vroege afspraak even lekker ontbijten, of je mail doornemen terwijl je van een croissantje geniet. Dat kan allemaal, daar gaan we in 2020 meer aandacht aan besteden.” De High Tea is een schot in de roos. “Wij zijn de enige plek in Nijmegen waar je ook terecht kunt voor een Diet Tea; glutenvrij, een notenallergie, veganistisch?. Kan allemaal.”
Toppertjes
Bij het nastreven van succes hebben Sander en Aïda de hulp van iedereen nodig. “Als we één ding hebben geleerd de afgelopen jaren is dat succes wordt gemaakt door onze medewerkers samen als één team. Dat zit bij ons wel goed.” Sander overdrijft niet, lees de gastbeoordelingen, variërend van ‘zeer vriendelijk personeel’ tot ‘fijne, attente en gastvrije medewerkers’. “Dat is waar het om draait, mensen die vanuit een horecahart alles uit de kast halen om van elk gastbezoek – van een kopje koffie tot een weekend in een van onze suites – een topbeleving te maken. In dat proces hebben we zelf, Aïda en ik, ook een ontwikkeling doorgemaakt. Investeren in medewerkers staat al jaren bovenaan ons prioriteitenlijstje, mensen helpen in hun ontwikkeling, er toppertjes van maken die een gastwens al zien voordat er een woord is gezegd. Onze taak is om werk te maken van wat in de basis al aanwezig is. Iemand die echt gevoel heeft voor horeca en gastvrijheid, maakt altijd het verschil. Die basis kun je niet leren, dat moet in je zitten, maar daarna kun je grote stappen maken. Zeker in ons bedrijf, want er zijn plenty groeimogelijkheden.”
Een zaadje planten
En dan kwam er nog iets bijzonders op hun pad. “We kregen van de juf van onze jongste zoon de vraag voorgelegd of zij met de klas een keer een rondleiding konden krijgen. Gewoon zien wat er nou allemaal gebeurt in een hotel. Dat kon en daar hebben we een feestje van gemaakt. Dat begon met een korte uitleg in Hotel Blue, wat lekkers van ons ontbijtbuffet en een rondleiding langs de kamers. Daarna liepen we naar MANNA waar ze een suite hebben bekeken. Misschien heeft daar Robbie Williams wel geslapen, of een van de andere celebrities die we jaarlijks ontvangen. Daarna gingen we naar de Seafoodbar, waar ze uitgebreid uitleg kregen over vis. Vis? Bahhh! Tot onze kok ze liet proeven, gebakken, gegrild, gestoomd … toen bleek het plotseling toch wel erg lekker. Het werd een feestje, vooral ook voor onszelf. Later realiseerden we ons dat dit niet alleen leuk was, maar ook een perfecte manier om ze te leren dat er op deze wereld meer bestaat dan hamburgers met friet en vooral om interesse voor het horecavak te kweken. Dat gaan we dus vaker doen, eens per maand voor scholen rondleidingen organiseren. Gewoon een zaadje planten, wie weet wat er gaat groeien.”