Sander en Aïda Hendrix: ‘MANNA brengt Kerst bij u thuis’
Sander en Aïda Hendrix over licht en geborgenheid
“Het zijn spannende en onzekere tijden”, zegt Sander Hendrix. “Maar we gaan door, want opgeven is geen optie. Dus hebben we meteen na de tweede horecasluiting weer een aantal acties opgestart en ook rond de Kerst doen we ons uiterste best om van het mooiste feest van het jaar weer een succes te maken. En dat begint natuurlijk met onze speciale kerstverlichting, maar ook met onze speciale Kerst Take Away & Delivery. Als onze gasten niet naar ons kunnen komen, komen we naar hen toe.”
Corona trekt nu al vele maanden een zware wissel op ondernemers en hun bedrijven en het einde is volgens kenners nog niet in zicht. “Gelukkig hebben we onze hotels, waardoor we arrangementen kunnen samenstellen. Maar daarmee komen we er niet, dat is duidelijk. Dus hebben we naast onze hotelarrangementen weer een hele range aan acties ingepland, met als toppunt onze kerstactie.”
Art Sale
De digitale Art Sale is opnieuw van stal gehaald. “We veilen kunstwerken die we al jaren geleden hebben gekocht, maar die geen plaats in onze zaken hebben gevonden. Tijdens de eerste sluiting hebben we ook twee keer een art sale georganiseerd en die liepen boven verwachting. Het gaat dan ook niet om de minste werken, allemaal van de hand van kunstenaars Eric en Alain de Bruijn.
MANNA Fish & Food Market
Ook de afhaalservice en brengservice van MANNA schakelde in een hogere versnelling. “Onze Take Away & Delivery hebben we tijdens de eerste horecasluiting ontwikkeld. De resultaten verbluften ons. Toen onze gasten niet meer lijfelijk in ons restaurant aanwezig konden zijn wilden ze blijkbaar toch de MANNA-sfeer vasthouden. Met de heropening van alle restaurants werd die aandacht weer wat minder, maar onze afhaalservice is nooit verdwenen. Nu is het concept weer fullswing in bedrijf. Van salades, sandwiches, onze beroemde bento boxen en soepen tot en met de fijnste producten uit onze fishbar. Zeven dagen in de week van 12.00 tot 21.00 uur. Juliette in Hotel Blue heeft zijn eigen uitgebreide take away & delivery met de befaamde high tea’s en pincho & anti pasta borrelboxen. Wil je je partner helemaal verrassen dan laat je Juliette’s een ontbijt op bed bezorgen of je komt gewoon gezellig naar Hotel Blue.”
Hotel at Home Experience
Ook nieuw is de MANNA & Blue Hotel at Home Experience. “Een week hotelvakantie in je eigen huis. Wij maken thuis je bed op met ons strak gesteven linnen. Je krijgt er badslippers, de dikke hotelhanddoeken plus de zeepjes, shampootjes en het snoepje voor op je kussen bij. Wij maken je bed op en halen het ook weer af. Zo bijzonder dat we er de landelijke pers mee haalden.”
De Take Away & Delivery is verder geperfectioneerd. Sander en Aïda Hendrix hebben fors geïnvesteerd om het concept net wat meer cachet te geven. “Het stoorde ons dat bijna alles in aluminium en plastic bakjes werd verpakt. Daarmee dragen we bij aan de plastic soep, dat willen we niet, dus dat doen we anders. We hebben in Portugal een grote hoeveelheid terracotta schalen, mokken en bakken besteld en daarin worden de gerechten bezorgd. Hoef je niet terug te bezorgen, mag je houden als blijvende herinnering aan een bijzondere tijd.”
Christmas at MANNA & Blue
MANNA en de Kerst, het is de perfecte combinatie. Zeker sinds Sander en Aïda jaren geleden besloten de gevels van hun hotels waanzinnig mooi te verlichten. Dan zijn MANNA en Blue absoluut de bakens van sfeer, licht, vreugde en geborgenheid in Nijmegen. “Het is elk jaar weer een flinke investering, maar die gevelverlichting komt er ook dit jaar, het is immers een traditie. Kerst is normaal gesproken samen genieten, met familie en vrienden in de gezelligheid van MANNA, Hotel Blue en Juliette. Dat zal er dit jaar waarschijnlijk helemaal anders uitzien. Daarom hebben we onze Christmas Take Away & Delivery opgestart. Anders dan anders, van A tot en met Z perfect in kerstsfeer geregeld. Zo genieten onze gasten toch van de MANNA & Blue-spirit tijdens Kerst.”
Altijd anders, altijd beter
“Het klinkt misschien raar, maar Aïda en ik hebben het drukker dan ooit. Dat komt omdat je steeds weer wordt verrast door nieuwe maatregelen en dus beperkingen. Dan kun je de moed laten zakken of voor een creatieve en veerkrachtige houding kiezen. Daar voelen wij ons goed bij. Het is zwaar, maar het geeft van de andere kant ook extra energie en die heb je nodig om nieuwe dingen te bedenken, maar ook om je medewerkers te blijven enthousiasmeren. Het mogen dan rare tijden zijn, dat wil niet zeggen dat we tornen aan de kwaliteit van ons product. Dat is top en dat moet zo blijven. Er zijn hier ook alleen medewerkers via natuurlijk verloop vertrokken, niemand is ontslagen. We willen namelijk met een volledig ingewerkt team klaar staan als straks weer alles kan en mag. En dat moment gaat komen, daar zijn we 100% van overtuigd. Tot dat moment: je gasten verrassen, nieuwe dingen doen, altijd anders, altijd beter. Dat zijn MANNA & Blue.”