MANNA maakt een statement
“Misschien was het wel onze moeilijkste missie tot nu toe”, vertelt Sander Hendrix. “MANNA in een nieuwe look & feel, een complete restyling, maar met behoud van het oude MANNA-gevoel. Het resultaat overtreft onze verwachtingen en dat is ook precies wat
onze gasten ons vertellen.”
“Na negen jaar verdiende MANNA serieuze aandacht. De vloer had een dringende opknapbeurt nodig en de keuken kon ook een upgrade gebruiken. We waren in ons restaurantconcept de ruimte en indeling ontgroeid en zo waren er meer dingen die langzaam maar zeker gingen wringen. Tijd voor actie en dan ook meteen full swing, want we geloven niet in de dingen half doen.”
STATEMENT
Sander en Aïda hakten een jaar geleden de knoop door. “Die tijd hadden we nodig. We wilden niet alleen het restaurant restylen, ook de keuken moest helemaal op de schop en we wilden ons concept perfectioneren. Andere routing, nog meer nadruk op vis, de barfunctie werd opgeheven, andere software, deels nieuwe medewerkers, kortom het was een mooi moment voor een statement:
MANNA 2.0. Omdat topkwaliteit in interieur & styling voor ons heel belangrijk is gingen we om tafel met Eric de Bruijn van Egoista.com, onze interieurspecialist en kunstenaar die vanaf de start verantwoordelijk is voor concept & styling van MANNA en Hotel Blue. De rode lijn: trendsettend, on-Nijmeegs groot stedelijk, transparant, licht en ruimtelijk. Alles is open, niets wordt weg gemoffeld, iedereen kan zien hoe wij werken. Na de Vierdaagse startte de verbouwing, 20 augustus gingen we voorzichtig open. Voorzichtig omdat we onszelf en ons team twee weken de tijd hebben gegund om aan alle veranderingen te wennen.
Dat is gelukt.”
THANK YOU WOUTER
Er is meer veranderd. “We hebben het ontbijt voor MANNA-gasten verplaatst naar Juliette, eigenlijk gewoon een logische stap. MANNA is nu open van 12.00 tot 23.00 uur. We hebben een nieuw keukenteam met chef Jay IJskes en sous-chefs Rens Franken en Sjoerd de Rooy. Onze voormalige chef Wouter had begin dit jaar al aangegeven dat hij na negen jaar MANNA aan een nieuwe uitdaging toe was. We hebben met Wouter een geweldige vent verloren, hij verdient ons levenslang respect, bijvoorbeeld ook voor de manier waarop hij zijn vertrekschema heeft aangepast aan onze restyling. Met Sanne Oldenhof als restaurantmanager hebben we een kanjer die ons bedieningsteam aanstuurt.”
GLOBAL FOOD & FISH
De visbar van MANNA is nu twee keer zo groot, omdat we geloven in ons global food & fish concept. We zijn met acht medewerkers een lang weekend naar Portugal geweest om naar visconcepten te kijken. Geweldig, we hebben er veel geleerd. Puur en eerlijk eten in een fijne sfeer, waar met bezieling wordt gewerkt om het gasten naar de zin te maken en met de nadruk op vis. Dat is wat we willen. Wij zijn net
iets anders, met onze licht mediterrane en Aziatische invloed soms een tikkeltje eigenwijs, maar altijd met de beentjes op de grond. Natuurlijk hebben we onze kaart aangepast, maar de evergreens die al 100 jaar lekker zijn staan er natuurlijk nog op. En zo is MANNA helemaal vernieuwd, maar blijft MANNA altijd MANNA. En dat was de bedoeling.”